• Gwarancja najlepszej ceny - uzyskaj 5% zniżkę
  • Upgrade na wyższy standard pokoju za darmo (w zależności od dostępności hotelu)
  • Bezplatny parking (w wyższych typach pokoi)
  • Zmiany w rezerwacji za darmo
Zatwierdź
Ceny i rezerwacje
Rezerwacja noclegów
  • Gwarancja najlepszej ceny - uzyskaj 5% zniżkę
  • Upgrade na wyższy standard pokoju za darmo (w zależności od dostępności hotelu)
  • Bezplatny parking (w wyższych typach pokoi)
  • Zmiany w rezerwacji za darmo
Zatwierdź

Gwarancja najlepszej ceny - uzyskaj 5% zniżkę   Kliknij TUTAJ

Zasady dotyczacych ochrony danych osobowych

ZASADY DOTYCZĄCYCH OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

 

Resort Spa Libverda (LÁZNĚ LIBVERDA, a.s.), dalej w tekście tylko Resort Spa Livbverda, prowadzący strony internetowe www.lazne-libverda.cz zobowiązuje się do ochrony i respektowania Państwa prawo do prywatności.
Niniejsze zasady tworzą podstawę, zgodnie z którą będziemy opracowywać jakiekolwiek dane prywatne, które od was uzyskamy, albo które nam przekażecie. Dotyczą one:

·  funkcji i usług stron internetowych, które świadczone są Państwu podczas zwiedzania naszych stron internetowych;

·  e-newsletterów;

· e-maili, innych wiadomości elektronicznych za pośrednictwem telefonów oraz w trakcie wykorzystywania stron internetowych i innych form komunikacji prowadzonej pomiędzy wami i firmą Resort Spa Libverda.

Prosimy przeczytać sobie dokładnie następujący tekst, żebyście zrozumieli procedury dotyczące waszych danych osobowych i jakim sposobem będą traktowane. Przez swoją jasno wyrażoną zgodę z niniejszymi Zasadami podczas zwiedzania stron internetowych www.lazne-libverda.cz, przyjmujecie brzmienie i postępowania opisane w niniejszych Zasadach.

Do wyjaśniania swoich postępować w celu ochrony danych osobowych stosujemy „przejrzyste podejście", i to w taki sposób, jaki polecają organy nadzoru. Znaczy to, iż staramy się wam świadczyć tylko wyłącznie właściwe informacje o ochronie prywatności, dotyczące wykorzystywanych usług Resortu Spa Libverda, i do tego korzystamy z „prostej formy” tych Zasad. W sprawie Państwa informacji zwrotnej czy jakiegokolwiek zapytania prosimy nie zastanawiać się i jak najszybciej skontaktować się z nami.

 

DANE PRZYJMOWANE OD WAS, KTÓRE GROMADZIMY

Możemy o was gromadzić i przetwarzać dane w celu bardziej skutecznego postępowania w świadczeniu informacji fachowych o ochronie danych prywatnych i umożliwić wam uzyskać te istotne informacje dotyczące ochrony danych osobowych. Niektóre z tych informacji nam możecie udzielić na przykład przez wypełnienie kwestionariuszy na stronie internetowej albo za pośrednictwem rozmowy telefonicznej, e-mailów czy inaczej. Niektóre z nich dalej gromadzimy za waszą zgodą automatycznie, na przykład zastosowaniem cookies podczas waszego zwiedzania naszych stron internetowych. Dane osobowe zostaną zapisywane i będą wykorzystywane przez okres niezbędny do poinformowania was o wprowadzeniu nowych przepisów prawnych Unii Europejskiej w zakresie danych ochronnych i przez następny okres, przez który ich konsekwencje zostaną jeszcze bliżej fachowo wyspecyfikowane.

Przyjmujemy i przechowujemy informacje, które wprowadzicie przez nasze strony internetowe, albo które przekażecie nam w inny sposób, łącznie na przykład z informacjami, które nam przekażecie w trakcie swojego pobytu jako gość niektórego z nami prowadzonych hoteli. Przekazywanie jakichkolwiek informacji jest dobrowolne z wyjątkiem przypadków, kiedy podano coś innego. Jednak w przypadkach, kiedy zdecydujecie pewne informacje nie przekazywać, będzie możliwe, iż nie będziemy w stanie odpowiedzieć lub zareagować na Państwa pytanie, lub prośbę i wy nie będziecie mogli korzystać z niektórych, lub wszystkich naszych usług. Dla całości podajemy, iż do informacji, które od Państwa uzyskujemy, należą przede wszystkim tzw. informacje przekazywane obowiązkowo na podstawie czeskiej ustawy nr 326/1999 Dz.U., o pobycie cudzoziemców na terytorium Republiki Czeskiej, w aktualnie obowiązującym brzmieniu oraz czeskiej ustawy nr 565/1990 Dz.U., o opłatach lokalnych, w aktualnie obowiązującym brzmieniu. Dotyczy to imienia, nazwiska, daty urodzenia, obywatelstwa, stałego miejsca zamieszkania za granicą, numeru paszportu oraz wizy, jeżeli została wyznaczona w paszporcie, początku i końca zakwaterowania, ewentualnie celu pobytu. Następnie o was możemy fakultatywnie wymagać inne dane w zakresie numeru tablicy rejestracyjnej pojazdu w celu zapewnienie miejsca parkingowego, e-mailu i numeru telefonu w celach wysyłania informacji handlowych.

 

Komunikacja drogą e-mailową

Jeżeli przekażecie nam swój adres e-mailowy, możemy do Państwa wysyłać e-mailem materiały reklamowe i marketingowe. W każdym z e-mailów, który wyślemy do was, zostanie wam zaproponowana możliwość takie materiały reklamowe czy marketingowe nie odbierać. Jeśli będziecie zakwaterowani jako goście w hotelach, które sprawujemy, możemy również po zakończeniu waszego pobytu użyć wasz adres e-mailowy do przesłania kwestionariusza w ramach badania satysfakcji klienta. Jeśli sobie nie będziecie życzyć, aby taki kwestionariuszy został do was wysłany, możecie nas poinformować o tym fakcie pod adresem e-mailowym: info,lazne-libverda,cz W przypadku rezerwacji pobytów w hotelach, które sprawujemy, może do was zostać również automatycznie wysłane automatycznie wygenerowane potwierdzenie e-mailowe, jeśli dokonacie z nami transakcji zakupu a czasami rezerwacja sprzedaży od naszych agentów, jeśli chodzi o zapytania dotyczące rezerwacji któregokolwiek z naszych produktów czy usług, które zrealizowaliście u nas.

Informacje z innych źródeł

Kierując się podniesienie poziomu personalizacji naszych usług (np. dostarczając rekomendacje lub oferty specjalne, które naszym zdaniem mogą was zainteresować), możemy uzyskać informacje z innych źródeł i dodać je do istniejących informacji o was. W przypadkach, w których jest to niezbędne do tego, abyśmy mogli świadczyć dla was usługi, zawrzeć z wami umowę lub pełnić jej przedmiot, ewentualnie udzielić odpowiedzi na wasze zapytania czy wymagania albo reagować na nie przyjęciem odpowiednich kroków, możemy dzielić się istniejącymi informacjami z osobami trzecimi. Korzystamy również z usług osób trzecich w celu przetwarzania płatności pomiędzy stroną składającą rezerwację a stroną świadczącą usługi zakwaterowania. Ci usługodawcy udostępniają wspólne dane dotyczące płatności, abyśmy dzięki temu mogli zarządzać waszymi rezerwacjami i mogli się upewnić, że z Państwa rezerwacją jest wszystko w porządku.

 

WYKORZYSTANIE TYCH INFORMACJI

Informacje, które o was gromadzimy, używa do tego, abyśmy mogli dla was świadczyć nasze usługi, uprzedzając na zmiany zachodzące w naszych usługach oraz abyśmy je poprawiali. Możemy również wykorzystywać te informacje za Państwa zgodą do tego, abyśmy was informowali o innych usługach i produktach oferowanych przez nas lub przez dobrane strony trzecie, a które są podobne do tych, z których już korzystaliście lub o które pytaliście, lub których celem jest to, co was interesuje.

Ponadto wykorzystujemy dalej Państwa dane osobowe przede wszystkim z powodu zakończenia i administrowania waszej rezerwacji oraz na jej podstawie do pełnienia przedmiotu umowy zakwaterowania, co jest dla naszej firmy, jako usługodawcę świadczącego takie usługi, najważniejsze.

Wykorzystujemy Państwa dane do działań marketingowych. Działania te obejmują w szczególności wykorzystanie waszych danych kontaktowych w celu wysyłania nowych wiadomości o produktach i usługach związanych z waszą wizytą w naszym hotelu, dokonania rezerwacji z Państwa strony lub założenia konta użytkownika. Możesz w dowolnym momencie szybko i w prosty sposób wstrzymać odbiór tej komunikacji marketingowej, korzystając z linku do rezygnacji z odbioru, który jest zawarty w każdym z newsletterów.

W niektórych z przypadków możemy się z wami skontaktować za pośrednictwem e-maila, telefonu lub SMS-a, w zależności od danych kontaktowych, które przekazałeś/aś nam. I komunikację, którą wysyłacie do nas, dalej przetwarzamy. Ta następna komunikacja może mieć miejsce z następujących powodów:

1. Przetwarzanie i odpowiadanie na wszystkie wymagania pochodzące od was, które dotyczą zakwaterowania i rezerwacji.

2. W przypadku, iż nie ukończycie online rezerwacji, możliwe, że wyślemy do was e-mail z przypomnieniem, że macie nieskończoną rezerwację. Wierzymy, że chodzi o przydatną usługę, ponieważ dzięki niej możecie Państwo kontynuować rozpoczętą rezerwację i nie musicie ponownie wypełniać swoje dane o rezerwacji.

3. Jeśli będziecie korzystać z naszych usług, to jest możliwe, że możemy wam przesłać kwestionariusz lub poprosimy was o ocenę swoich doświadczeń z naszą firmą.

4. Możliwe, że będziemy musieli przesłać do was inne komunikaty administracyjne, do których należy ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa, nawet jeśli nie masz żadnych nadchodzących rezerwacji.

 

PRZEKAZYWANIE WASZYCH INFORMACJI

Państwa dane osobowe nie przekażemy nikomu, z wyjątkiem przypadków opisanych w niniejszych Zasadach. Wasze dane osobowe możemy dzielić się z osobami trzecimi, abyśmy was mogli informować o produktach i usługach, które spełniają powyżej podane warunki, i to w przypadku, jeśli mamy do tego waszą zgodę lub w przypadkach, w których wymagane to jest czy dozwolone przez ustawę. Możemy również dzielić się waszymi danymi osobowymi ze stronami trzecimi w celu, abyśmy zabronili w powstaniu przestępstwa i minimalizowali ryzyka, jeśli wymagane to jest przez ustawę i tam, gdzie uważamy to za stosowne, w reakcji na proces sądowy oraz żebyśmy chronili prawo czy majątek Resortu Spa Libverda, naszych klientów lub innych osób.

Jeśli w przypadku Państwa rezerwacji lub rezerwacji właściciela karty płatniczej, za której pośrednictwem rezerwacja została zatwierdzona, wymagany jest chargeback, to możliwe, iż będziemy zmuszeni podzielić się z niektórymi danymi rezerwacji z dostawcą usług płatniczych oraz z odpowiednimi instytucjami finansowymi. Dane te mogą zawierać odpis Państwa potwierdzenia rezerwacji lub adres IP, z którego dokonano rezerwację. Jeśli będziemy to uważać za niezbędne, to możemy się dzielić waszymi danymi osobowymi z odpowiednimi instytucjami finansowymi, w celu odkrycia oszustwa i jego zapobiegania.

Dane osobowe udostępniamy w celu spełnienie obowiązków prawnych i w przypadku dochodzenia prawa, jeśli wymagane to jest przez ustawę, albo w przypadku, kiedy to jest niezbędne z powodów zapobiegawczych, odkrywania i ścigania przestępstw i oszustw. Dane osobowe możemy dalej udostępniać odpowiednim organom, abyśmy chronili i bronili nasze prawo i majątek lub prawo i majątek naszych partnerów handlowych.

Współpracujemy z partnerami handlowymi na całym świecie. Niektórzy z tych partnerów handlowych dystrybuują lub propagują nasze usługi, lub pomagają naszym następnym partnerom handlowym w dystrybucji i propagacji ich własnych usług związanych z podróżowaniem. Może to oznaczać, iż ich usługi są zintegrowane z naszymi stronami internetowymi/aplikacjami, i pozwolono im przedstawiać wam reklamę spersonalizowaną.

 

COOKIES

Nasze strony internetowe używają „cookies” oraz inne technologie, które za Państwa zezwoleniem zapisują małą ilość danych do waszego komputera lub urządzenia, w celu gromadzenia pewnych informacji z Państwa przeglądarki internetowej. Cookies są na stronach internetowych powszechnie używane i umożliwiają stronom internetowym/portalu rozpoznawać urządzenie użytkownika bez tego, aby jednoznacznie identyfikowały osobę indywidualną, który korzysta z komputera. Te technologie ułatwiają Państwu logowanie na strony internetowe i korzystać z nich, zapewniają nam informacje wsteczne o tym, którą stronę internetową odwiedziliście i my następnie możemy oceniać efektywność stron i umożliwić wam lepsze doświadczenia użytkownika lub tłumaczyć wam reklamę Resortu Spa Libverda, podczas kiedy przeglądacie inne strony internetowe.

Następne informacje o cookies razem z tymi, jakim sposobem zapewnić, które cookies zostały ustawione i jak nimi zarządzać i jak je kasować, można znaleźć na stronach internetowych www.allaboutcookies.org. Możecie również ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, że by żadne cookies nie przyjmowała. Prosimy wszak wziąć pod uwagę, iż może to wpłynąć na Państwa zdolność do korzystanie z usług, które świadczymy.

 

DANE I ICH OCHRONA

Zgodnie z przepisami Unii Europejskiej dotyczącymi ochrony danych, zapewniamy odpowiednie procedury w celu zapobiegania nieuprawnionemu dostępowi do danych osobowych i ich niewłaściwemu wykorzystaniu.

W celu ochrony i zabezpieczenia danych osobowych, które nam przekazujecie, używamy niezbędnych systemów biznesowych i procedur. Używamy również procedur bezpieczeństwa oraz technicznych i fizycznych ograniczeń dostępu i wykorzystywania danych osobowych na naszych serwerach. Dostęp do danych osobowych posiada wyłącznie autoryzowany personel, który pracuje z danymi.

 

OKRES PRZECHOWYWANIA PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH

Państwa dane osobowe przechowujemy tylko przez niezbędnie potrzebny okres, tzn. specjalnie w tym celu, aby móc wykonać zawartą umowę i zobowiązania prawne. W celu archiwizacji umów (i wszelkich roszczeń, które mogą wyniknąć z umowy nawet po jej wygaśnięciu) oraz w odniesieniu do wymogów prawnych, przechowujemy dane przez okres maksymalnie 10 lat po wygaśnięciu stosunku umownego. W celu wykonania umowy i zobowiązań prawnych możemy przetwarzać niezbędne dane osobowe bez zgody osoby, której dane dotyczą.

 

PAŃSTWA PRAWO

Jeśli ma to w danym przypadku znaczenie, to macie Państwo wiele praw wynikających z przepisów prawnych o ochronie danych osobowych, w tym prawo do wzniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do wglądu do przechowywanych danych, które o was przetrzymujemy; możecie również poprosić nas o wprowadzenie jakichkolwiek koniecznych zmian w celu zapewnienia ich dokładności i aktualności; ponadto możecie ograniczyć zakres waszych danych osobowych przetwarzanych przez nas; zażądać o przekazanie swoich danych osobowych do innej organizacji; lub macie prawo do usunięcia swoich danych osobowych, tzn. „zostać zapomnianym". Jeśli potrzebujecie kopii danych osobowych, które gromadzimy o was, to skontaktujcie się z nami przez e-mail: gdpr,lazne-libverda,cz. Pozwoliliśmy sobie na ten cel ustalić opłatę w wysokości 150, - CZK. Zwracamy również uwagę również na możliwość złożenia ewentualnej skargi do organu nadzoru ochrony danych osobowych.

 

ZMIANY ZASAD DOTYCZĄCYCH OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

Wszelkie zmiany, które możemy wprowadzić w naszej Polityce prywatności w przyszłości, zostaną opublikowane na tej stronie i, w razie potrzeby, zostaniecie powiadomieni o nich e-mailem. Prosimy często zwiedzań te strony internetowe, aby poznać wszystkie aktualizacje i zmiany naszych Zasad dotyczących danych osobowych.

  

SKONTAKTUJCIE SIĘ Z NAMI

Zawsze macie prawo dostępu do swoich danych osobowych, które przechowujemy. Przegląd tych danych można również uzyskać, wysyłając e-mail na adres gdpr,lazne-libverda,cz. Do przedmiotu swojego e-maila prosimy wpisać „Wniosek o udostępnienie danych osobowych", abyśmy mogli Państwa wniosek rozpatrzyć jak najszybciej.

Możecie również skontaktować się z nami również w przypadku, jeśli uważacie, że wasze dane osobowe, które rejestrujemy, są nieprawidłowe, jeśli uważacie, że nie jesteśmy uprawnieni do korzystania z waszych danych osobowych, albo jeśli macie inne pytania dotyczące wykorzystania waszych danych osobowych lub Oświadczenia o ochronie prywatności.

Jeśli przetwarzanie danych osobowych opiera się na uzasadnionym interesie administratora (w tym również na marketingu bezpośrednim), możecie zgłosić sprzeciw wobec takiemu sposobowi przetwarzania danych, jeśli przetwarzanie to dotyczy celu, na który się powoływano.

Jeśli dojdziecie do wniosku, że w związku z waszym przetwarzaniem Danych doszło do naruszenia waszych praw, możecie złożyć skargę w czeskim Urzędzie Ochrony Danych Osobowych z siedzibą na ulicy Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz.

 

Resort Spa Libverda
Lázně Libverda 82, 463 62
Republika Czeska
Numer telefonu: +420 482 368 111
Email: gdpr,lazne-libverda,cz